Negocieri în desfăşurare. Fondul de investiţii sud-african Fortress, care se află şi în spatele NEPI, cel mai mare dezvoltator de mall-uri şi centre comerciale din România, discută cu Dedeman şi Element Industrial preluarea unui parc industrial din zona Chitila-Buftea

Autor: Bogdan Alecu 24.01.2021

♦ Fondul de investiţii Fortress din Africa de Sud, care deţine 23% din acţiunile NEPI-Rockcastle, este la o semnătură distanţă de achiziţia parcului logistic ELI Park 1 din Chitila.

Element Industrial şi Dedeman, care au dezvoltat împreună parcul logistic ELI Park 1 din Chitila, sunt la o semnătură distanţă de a vinde proiectul din nord-vestul Capitalei către fondul de investiţii sud-african Fortress REIT, potrivit unor surse din piaţa imobiliară. Fortress este şi cel mai mare acţionar al NEPI-Rockcastle, principalul pro­prietar de malluri şi centre comer­ciale din România. Mai mult, Steven Brown, CEO-ul Fortress, este şi director non-executiv în cadrul NEPI-Rockcastle.

Eli Park 1 este deservit de câteva linii de transport în comun şi este localizat la o distanţă de 4 km de centura Bucureştiului, cu acces direct la un drum naţional cu patru benzi, DN 7. Arctic şi-a stabilit centrul de distribuţie în prima fază a Eli Park 1, ocupând o suprafaţă de 20.000 mp. Principalele avantaje sunt accesul facil către nordul şi centrul Bucureştiului şi amplasarea într-o zonă cu excedent de forţă de muncă (Chitila/Buftea).