Grupul din bricolaj Hornbach spune că nu va raporta scăderi ale cifrei de afaceri în nicio ţară, în ciuda restricţiilor privind vânzările. Hornbach are şapte magazine: Bucureşti Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara, Sibiu şi Oradea

Autor: Alina-Elena Vasiliu 21.01.2021

Retailerul german de materiale de construcţii şi produse pentru grădinărit Hornbach estimează că nu are, în anul fiscal curent, scăderi ale afacerilor în niciuna din ţările în care este prezent, potrivit unui comunicat transmis de companie, cu rezultatele financiare la nivel de grup în primele nouă luni din 2020.

„Germania, Austria şi Olanda au înregistrat o evoluţie excepţională a cifrei de afaceri în decembrie 2020 până la în­ce­putul măsurilor restrictive dure şi, recent, au făcut faţă unui volum mare de vânzări. Alte ţări au raportat, de ase­menea, o cerere semnificativ mai mare din partea clienţilor în cursul lunii decembrie, com­parativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe baza condiţiilor cadru cunos­cute în prezent în ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Hornbach nu se aşteaptă la nicio involuţie a cifrei de afaceri, în ciuda restricţiilor privind vân­za­rea“, se arată în comunicat.