Andreea Miron, Stefanini EMEA: Procesul de digitalizare, de transformare, va continua să rămână un obiectiv major pentru multe organizaţii. Zona de management la distanţă a fost o noutate pentru majoritatea echipelor

Autor: Ramona Cornea 21.01.2021

Zona de management la distanţă a fost o noutate pentru majoritatea echipelor - trecerea de la interacţiunea zilnică de la birou, la interacţiunea integral virtuală, a favorizat apariţia unor arii de dezvoltare neexplorate până la acel moment.

Anul 2020 a fost unul solicitant, care a pus companiile locale în faţa unei situaţii nemaiîntâlnite şi care a venit cu schimbări de paradigmă care vor continua şi în 2021, crede Andreea Miron, people&culture manager în cadrul Stefanini EMEA, companie specializată în furnizarea de servicii şi soluţii IT în regim outsourcing.

O astfel de schimbare care va continua să rămână un obiectiv major şi în 2021 va fi procesul de digitalizare din cadrul compa­niilor, spune ea.

„O schimbare de paradigmă pe care o observ - începută deja în anul 2020 - este legată de rolul departamentului de resurse umane, respectiv trecerea de la un departa­ment cu rol fundamental de suport pentru organizaţie, la unul cu rol transformaţional. Procesul de digitalizare, de transformare (implementarea/ extinde­rea muncii la dis­tanţă, îmbunătăţirea canalelor de comuni­care şi transpunerea acestora în online, adaptarea programelor de traininig etc.) va continua să rămână un obiectiv major pentru multe organizaţii care fac progrese în această direcţie“, a spus Andreea Miron pentru Ziarul Financiar.