Schimbare majoră pe piaţa RCA. Clauza de decontare directă la poliţele RCA va deveni obligatorie. Numărul reclamaţiilor şi petiţiilor va scădea, dar poate creşte preţul poliţelor RCA

Autor: Mircea Nica 21.01.2021

♦ Dorel Duţă, UNSICAR: Propunerea, dacă va fi pusă în practică, va contribui la creşterea gradului de conştientizare a rolului poliţei RCA ♦ Viorel Vasile, Safety Broker: Cu siguranţă se va scumpi preţul poliţei RCA, dar nu cu mai mult de 10% ♦ Daniel Apostol, ASF: Sperăm ca o astfel de măsură să reducă numărul reclamaţiilor, petiţiilor la adresa asigurătorilor sau service-urilor ♦ Adrian Marin, UNSAR: Este foarte important să existe şi pârghii juridice şi operaţionale prin care să fie asigurată o bună funcţionare ♦ Mădălin Roşu, BAAR: O astfel de reglementare poate trata anumite deficienţe cu care se confruntă piaţa.

Clauza de decontare directă ar putea deveni obligatorie la achiziţionarea poliţei RCA, măsura urmând să reducă numărul nemulţumirilor, reclamaţiilor, petiţiilor din piaţă şi să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a rolului poliţei de asigurare RCA, dar în acelaşi timp va aduce şi creşterea preţului poliţelor RCA.

Anunţul privind implementarea clauzei de decontare directă ca fiind obligatorie a fost făcut recent de Nicu Marcu, preşedintele ASF, care a explicat nevoia urgentă de a aproba modificările legislative astfel încât să se rezolve disensiunile produse de RCA în piaţă.