România va menţine măsurile de sprijin în 2021, dar este important pentru mediul de afaceri ca acestea să fie uşor şi rapid de accesat. Claudia Sofianu, EY: Când discutăm despre angajaţi şi despre a păstra forţa de muncă valoroasă, nu ştiu dacă putem aştepta luni de zile să accesăm aceste fonduri

Autor: Răzvan Botea 21.01.2021

Măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri în contextul crizei generate de pandemie vor continua în 2021, atât la nivel european, cât şi în România. Cu toate acestea, este foarte important pentru mediul de afaceri ca măsurile de sprijin guvernamental să funcţioneze foarte bine, a spus Claudia Sofianu, partener EY România.

„Cele mai multe state şi nu doar din UE au declarat că vor menţine măsurile de sprijin şi asta am văzut şi în România. Pentru diferite stimulente, indemnizaţii adresate mediului de afaceri deja s-a prelungit oficial termenul de aplicare până la 30 iunie. Statele sunt dispuse să facă un efort şi să ajute mediul de afaceri în continuare“, a spus Claudia Sofianu, în cadrul conferinţei anuale de fiscalitate organizată de EY România, în mediul online anul acesta.