Lucrări de mentenanţă: Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă va fi oprită în noaptea de vineri spre sâmbătă

Autor: Cosmin Pirv 21.01.2021

Nuclearelectrica a anunţat că unitatea 1 a centralei de la Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru realizarea unor lucrări.

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, vor fi făcute lucrări de reparaţii ca urmare a unor defecţiuni.

„SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă (22 spre 23 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de remediere ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unităţii 1. Manevrele de reducere a puterii vor incepe pe data de 23.01.2021, ora 0.01”, a anunţat Nuclearelectrica.

Oprirea controlată a unităţii a fost anunţată iniţial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, dar a fost amânată pentru a asigura producţia de energie electrică necesară Sistemului Energetic Naţional pe fondul înregistrării unor temperaturi deosebit de scăzute.

Conform Nuclearelectrica, atât amânarea opririi controlate, cât şi oprirea controlată nu vor avea impact asupra securităţii nucleare, a personalului sau populaţiei, lucrările realizându-se cu respectarea procedurilor specifice.