(P) Afacerile în căutarea integrării unui mediu de lucru hibrid, susţinute de echipamente inteligente de video colaborare

Autor: Publicitate 21.01.2021

Cu milioane de angajaţi care au început să lucreze de la distanţă, configuraţia locului de muncă s-a schimbat dramatic. Şi cu aceasta, la fel şi percepţia muncii la distanţă, deoarece beneficiile, dar şi neajunsurile, pentru angajatori şi angajaţi au ieşit la iveală. Tranziţia masivă către munca la distanţă a fost o necesitate pentru companiile cu activitate de birou care doreau să menţină fluxul de lucru constant, iar acum majoritatea din ambele tabere vede o nouă modalitate de a eficientiza munca prin integrarea unui mediu de lucru hibrid.

Un sondaj Gartner realizat pentru companii a constatat că 80% dintre acestea intenţionează să permită pe viitor angajaţilor să lucreze de la distanţă cel puţin o parte din timp, iar 47% le va permite angajaţilor să lucreze de acasă cu normă întreagă. Pe de altă parte, potrivit companiei de cercetare GigaOm, 87% dintre membrii unei echipe care lucrează de la distanţă se simt mai conectaţi la echipa lor atunci când pot folosi videoconferinţa şi, de asemenea, se simt mai implicaţi în procesele pe care trebuie să le deruleze împreună.

În acest context, toată atenţia se concentrează pe instalarea de soluţii pentru video colaborare, acolo unde angajaţii pot interacţiona nu numai în şedinţe care reunesc membrii aceleiaşi echipe, ci şi în întâlniri de vânzări sau sesiuni de suport pentru clienţi. Potrivit unui studiu Frost & Sullivan, reprezentanţii companiilor îşi petrec 40% din timp în întâlniri, dar doar 50% din acest timp este considerat productiv. Una dintre probleme ar putea fi că doar 3,6% din sălile de şedinţe sunt dotate cu tehnologie de videoconferinţă.

Soluţiile integrate de colaborare video deschid noi oportunităţi pentru afacerile de orice dimensiune, prin păstrarea interacţiunii umane atât de importantă în orice context. Instalarea unei soluţii de acest fel presupune în primul rând flexibilitate ridicată, integrare fără efort şi scalabilitate, iar produsele recent lansate de tip video bar cum sunt Logitech Rally Bar ajută la configurarea corespunzătoare a spaţiului destinat întâlnirilor. Mulţumită unui portofoliu deja existent, noul produs Logitech oferă o implementare inovatoare prin integrarea într-un singur dispozitiv a mai multor echipamente complementare, dar şi suport software specializat.

Rally Bar şi versiunea Rally Bar Mini ajută afacerile să îşi menţină obiectivele de business prin crearea unui mediu de lucru fără bariere, deschis creativităţii. Cu o experienţă dovedită în acest domeniu, Logitech propune sisteme la cheie cu adevărat flexibile, uşor de instalat şi de folosit, cu suport video ultraHD 4K şi sunet de înaltă calitate.

Pentru încăperi de mari dimensiuni, în cadrul sistemelor de video colaborare Logitech, administratorii pot include noul echipament RoomMate, un mini-computer care permite participanţilor să ruleze servicii de videoconferinţă pe camerele video Logitech fără a fi nevoie de computer personal. Aplicaţii de videoconferinţă acceptate în mod nativ pe Rally Bar şi Rally Bar Mini, cum ar fi Microsoft Teams şi Zoom, pot fi acum accesate simplu şi rapid, fără a fi necesară intervenţia unui inginer sau a unui administrator IT. Conectivitatea USB este disponibilă pentru toate echipamentele din potofoliul Logitech, această caracteristică unică pe piaţă conferindu-le produselor capacitatea de a fi integrate în orice mediu, fie pe platforme PC, fie pe platforme Mac.

Rally Bar este un video bar destinat camerelor de dimensiuni medii, în timp ce Rally Bar Mini se adresează spaţiilor de mici dimensiuni. Cu o a doua cameră video dedicată analizei încăperii cu ajutorul AI, plus acoperirea audio extensibilă prin intermediul Rally Mic Pods, instalarea unui sistem de tip Rally Bar asigură scalabilitate, versatilitate şi uşurinţă în utilizare.

Pentru flexibilitate extinsă, administratorii unui spaţiu de birouri au posibilitatea de a configura dispozitivele de video conferinţă într-o interfaţă centralizată, uşor de integrat cu mai multe platforme software, la distanţa unui click putând gestiona multiple echipamente simultan.

Rally Bar şi Rally Bar Mini câştigă în faţa competitorilor atunci când performanţa video şi audio, împreună cu integrarea software reprezintă cerinţe cheie în alegerea unei soluţii de acest fel. Mulţumită rezoluţiei video de până la 4K, imaginile din timpul unei video conferinţe vor lăsa impresia unei întâlniri în persoană, tehnologiile RightSense împreună cu zoom-ul optic 5x, îmbunătăţit digital până la un total de 15x, asigurând o combinaţie impresionantă de facilităţi şi beneficii.

În situaţiile în care dimensiunea şi configuraţia spaţiilor sunt o provocare pentru majoritatea soluţiilor de video colaborare, componenta de sunet a Rally Bar setează noi standarde prin tehnologii care reglează în mod eficient parametrii audio: egalizează automat nivelul de voce al tuturor persoanelor din sală în timp ce suprimă zgomotul de fond nedorit cu ajutorul tehnologiei RightSound bazată pe Artificial Intelligence. De asemenea, echipamentul se concentrează cu ajutorul microfoanelor de înaltă precizie (beamforming) asupra persoanelor care prezintă, prin recepţia direcţională a sunetului şi prin filtrarea acestuia. În configuraţii extinse, sistemul oferă multiple posibilităţi de scalabilitate prin suplimentarea suportului audio cu până la trei microfoane de extensie Rally ce pot acoperi fiecare 45mp.

Soluţii scalabile în orice ecosistem - RoomMate

Odată cu apariţia pe piaţă a noilor echipamente de tip video bar, Logitech alatură familiei de produse Rally dispozitivul RoomMate care aduce o noutate exclusivă în configurarea unui sistem de acest fel, transformând sistemele de video conferinţa Logitech într-o soluţie completă, imediat integrabilă în orice ecosistem. Cu puterea de calcul şi software-ul specializat incluse într-un singur device, RoomMate este un mini-computer ce face mai uşoară implementarea Zoom Rooms Appliances, Microsoft Teams Rooms pe Android precum şi multe alte aplicaţii de videoconferinţă.

Mai multe informaţii legate de Logitech Rally Bar şi de întreaga ofertă de soluţii de videoconferinţă a Logitech puteţi obţine accesând acest link.