ZF Live. Viorel Sbora, partener preţuri de transfer & DAC6, Atipic Solutions: În 2021 vor fi mult mai multe inspecţii fiscale şi controale de la Fisc. Echipele de inspecţii fiscale au devenit cu 10-20% mai eficiente. Cele mai vizate companii de către Fisc sunt cele cărora li s-a rambursat TVA, cele cu pierderi mai mult de trei ani consecutiv şi cele cu profitabilitatea sub media industriei

Autor: Livia Gheorghe 22.01.2021

În timpul pandemiei de COVID-19 Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a trebuit să se adapteze în mediul online. Echipele de inspecţie s-au obişnuit să lucreze în acest mediu şi au devenit cu 10-20% mai eficiente atunci când s-au întors la birou. Acest lucru va face ca în 2021 să crească atât numărul ins­pecţiilor fiscale, cât şi eficienţa acestora, a spus la ZF Live Viorel Sbora, par­te­ner preţuri de trans­fer & DAC6 la Atipic Solutions, companie de con­sultanţă fis­cală.

„În 2021 vor fi mult mai multe inspecţii fiscale şi controale de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. Echipele de inspecţie s-au obişnuit să lucreze în mediul digitalizat şi atunci, făcându-şi treaba de la birou s-ar putea să fie măcar cu 10-20% mai eficiente. Inspecţia fiscală nu mai merge cum mergea în anii anteriori, acum există o analiză de risc foarte bine definită care în 2020 şi-a făcut treaba fantastic de bine“, a spus el în cadrul emisiunii online de business.