James Simmons, general manager Unilever South Central Europe: Poate că spre finalul verii lucrurile se vor stabiliza, însă cred că vom vedea o per­formanţă economică sub aşteptări în Europa la final de 2021

Autor: Cristina Roşca 22.01.2021

♦ Gigantul anglo-olandez din domeniul bunurilor de larg consum este prezent pe piaţa locală cu operaţiuni de import şi distribuţie pe de-o parte şi cu producţie pe de alta ♦ Grupul are local fabrici în Suceava – unde se realizează îngheţată -, Ploieşti – detergent - şi Bucureşti – alimente ♦ În total, Unilever are în România afaceri de 1,4 mld. lei în 2019, ultimul an pentru care există date.

James Simmons, general ma­nager Unilever South Central Europe, spune că prima parte a acestui an va fi de fapt o continuare a ceea ce s-a petrecut în 2020, pentru ca abia pe final de vară să se stabilizeze lucrurile.

„Anul 2021 e despre continuitate şi schimbare, cetăţenii îşi fac în continuare griji privind sănătatea şi sursele lor de venit. Pandemia va continua să ne testeze în prima jumătate a anului. Poate că spre finalul verii lucrurile se vor stabiliza, însă cred că vom vedea o per­formanţă economică sub aşteptări în Europa la final de 2021, iar pe măsură ce autorităţile europene vor imple­menta pla­­­­nurile de redresare vom depăşi aceas­tă perioadă. Una peste alta, ne a­ştep­tăm la un an mai bun”, spune executivul.