Circa 48% dintre companiile din industria locală de outsourcing vor lua în calcul un sistem de muncă hibrid în 2021. „Experienţa ultimilor luni a demonstrat că atât telemunca, precum şi munca de la birou în proporţie de 100% au inconveniente şi nu corespund nevoilor pe termen lung.“

Autor: Ramona Cornea 22.01.2021

Circa 48% dintre companiile respondente unui studiu al  Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL), organizaţia care reuneşte interesele angajatorilor din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Pro­cess Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) şi Cercetare Dezvoltare (R&D) au spus că vor lua în calcul un sistem de muncă hibrid în 2021, circa 13% dintre companii vor continua în sistemul de telemuncă, în timp ce 39% dintre companii consideră că pe termen mediu telemunca exclusivă nu este o alternativă viabilă, spune Cătălin Iorgulescu, reprezentant al consiliului director al ABSL.

„Telemunca a devenit principala opţiune a companiilor în perioada pandemiei, dar a arătat şi limitările legate de socializare, interacţiune şi co­la­borare. Astfel, în raportul anual al industriei realizat de ABSL anul tre­cut, 82% dintre companiile chestionate au declarat că îşi vor păstra spaţiile de birouri. În prima jumătate a anului 2021 companiile vor continua să lucreze în regim mixt,  folosind spaţiile de birouri doar atunci când este necesar. Însă experienţa ultimilor luni a demonstrat că atât telemunca, precum şi munca de la birou în proporţie de 100% au inconveniente şi nu corespund nevoilor pe termen lung“, a spus Cătălin Iorgulescu pentru Ziarul Financiar.