Ce s-a mai întâmplat cu liberalizarea pieţei de energie. ANRE vrea să stingă criza şi obligă furnizorii să dea cele mai bune oferte consumatorilor casnici până la jumătatea lui 2021. Furnizorii au anunţat ofertele. Răzvan Nicolescu, expert în energie: Deciziile ANRE mai mult creează confuzie decât rezolvă problemele oamenilor

Autor: Răzvan Botea 22.01.2021

Până la data de 30 iunie 2021, clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă de furnizare de energie electrică, arată reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), într-o încercare a autorităţii de a atenua criza din piaţa energiei generată de creşterea preţurilor la gaze în urma liberalizării pieţei.

Răzvan Nicolescu, fost mi­nistru al ener­giei şi analist al sectorului, este de părere că decizia ANRE creează mai multă confuzie.

„Deciziile ANRE mai mult cre­ează con­fuzie decât rezol­va problemele oa­me­ni­lor. Este ne­voie de un re­start instituţional pentru că realitatea ultimelor săptămâni ne arată că ANRE nu poate sau nu vrea să servească interesul pu­blic“, co­men­tează decizia ANRE Răz­van Ni­co­lescu, pentru ZF.