OMS, despre decesele din Norvegia: Serul este sigur pentru bătrâni. Infectarea cu coronavirus, mult mai periculoasă decât vaccinarea anti-COVID

Autor: Eduard Ivanovici 22.01.2021

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că nu a găsit nicio dovadă care să sugereze că vaccinul Pfizer/BioNTech a contribuit la moartea unor pacienţi vârstnici din Norvegia, conform Bloomberg.

Rapoartele autorităţilor sunt „în conformitate cu ratele preconizate de mortalitate şi cauzele deceselor din rândurile vârstnicilor, iar informaţiile pe care le-am colectat până acum nu confirmă rolul vaccinului în rezultatul fatal al evenimentelor”, a declarat Comitetul Global de Consultare asupra Siguranţei Vaccinurilor din cadrul OMS, adăugând că bătrânii ar trebui să primească în continuare vaccinul.

Autorităţile sanitare din Norvegia au lansat recent o anchetă după ce 23 de oameni trecuţi de 80 de ani au murit în urma vaccinării împotriva coronavirusului.

Ulterior, Steinar Madsen – directorul medical al Agenţiei Norvegiene a Medicamentelor – a declarat că „nu există o conexiune certă între decese şi vaccin”, deşi există o posibilitate ca efectele secundare ale serului să fi agravat bolile pacienţilor.

Totuşi, agenţia a declarat recent că infectarea cu virusul SARS-CoV-2 este mult mai periculoasă decât vaccinarea anti-COVID.

Până acum au fost vaccinaţi anti-COVID 56,7 milioane de persoane la nivel global, potrivit datelor colectate de Bloomberg, ultima rată fiind de 2,85 de milioane de doze pe zi.