Dezvoltatorul imobiliar Qualis vine la bursă prin BRK. Vineri au fost procesate obligaţiunile de 10,2 mil. lei

Autor: Tibi Oprea 22.01.2021

Dezvoltatorul imobiliar Qualis Properties din Braşov a încheiat un plasament privat de obligaţiuni denominate în euro, cu scadenţa în 2024 şi cu o dobândă de 9% pe an, prin care a atras de la investitori 10,2 milioane de lei (2,093 milioane de euro). Operaţiunea a fost intermediată de BRK Financial Group (BRK), singurul broker listat la bursa românească, în calitate de intermediar şi consultant autorizat.

„Operaţiunea s-a desfăşurat timp de două săptămâni. Vrem să aducem obligaţiunile la bursă cât de repede. Noi deja săptămâna următoare începem demersurile pentru listare, estimăm listarea în martie-aprilie”, spune Răzvan Raţ, director general adjunct al BRK, pentru ZF.

Vineri au fost procesate în sistemul bursei de la Bucureşti un număr de 20.937 de obligaţiuni în valoare de 10,2 milioane de lei. Obligaţiunile QUAL24E au fost cumpărate de un număr de 53 de subscriitori.

Într-un raport lansat la jumătatea lunii decembrie 2020, compania menţiona că banii atraşi de la investitori vor putea fi utilizaţi pentru consolidarea operaţiunilor în vederea achiziţionării de noi terenuri şi extinderea pe noi proiecte. Qualis intenţionează să cumpere noi terenuri poziţionate strategic pentru a dezvolta noi ansambluri rezidenţiale.