Polonezii de la Solaris intră puternic pe piaţa din România, prin contracte semnate cu municipalităţile. Cel mai recent este pentru livrarea a 25 de troleibuze la Braşov. Recent, aceeaşi companie a câştigat şi contractul pentru livrarea a 40 de autobuze electrice companiei de transport public a municipiului Piteşti

Autor: Alina-Elena Vasiliu 25.01.2021

Compania poloneză Solaris Bus & Coach, care produce vehicule electrice pentru transport public, a câştigat o licitaţie pentru a livra 25 de troleibuze Solaris Trollino către oraşul Braşov, în decurs de un an. Valoarea totală a contractului se ridică la peste 63 milioane lei (aproximativ 13 mil. euro).

Aceasta este a doua livrare de troleibuze Solaris către municipiul Braşov, adă­u­gân­du-se celor 26 de troleibuze Solaris incluse în 2020 în parcul auto al RATBV, operatorul de transport braşovean. În plus, tot în 2021, aceeaşi companie a câştigat şi contractul pentru livrarea a 40 de autobuze electrice companiei de transport public a municipiului Piteşti, în cadrul unui contract de 100,4 mil. lei (20,6 mil. euro), fără TVA. În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul public din opt oraşe din România: Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Satu Mare, Galaţi, Baia Mare şi Oradea, ponderea vehiculelor electrice fiind de circa 50% din total.