Anul 2020 a adus 2.000 de agenţi de asigurări noi în piaţă: Profesia de vânzător de asigurări a devenit atractivă pentru persoanele care au rămas fără job în 2020 şi au avut nevoie să se reprofileze

Autor: Mircea Nica 25.01.2021

Numărul distribuitorilor de asigurări, cu certificare în Registrul intermediarilor secundari (RIS), a ajuns la aproape 50.000, cel mai ridicat nivel din istoria pieţei de profil din România, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Institutului de Studii Financiare (ISF). 

„Profesia de vânzător de asigurări a devenit atractivă pentru persoanele care au rămas fără job în 2020 şi au avut nevoie să se reprofileze. ISF a venit în întâmpinarea acestor nevoi şi a eliminat taxa de examinare, determinând mulţi profesionişti să se certifice în acest domeniu. Putem spune că ISF a reuşit, prin profesionalism şi prin măsuri inspirate, să transforme o perioadă nefastă pentru economie într-un câştig pentru piaţa asigurărilor, care sunt sigur că se va vedea în curând“, a declarat Valentin Ionescu, preşedintele ISF.