Shell revine în România din aprilie prin divizia de transporturi. Grupul a renunţat în 2005 la benzinăriile locale prin vânzarea către Mol

Autor: Răzvan Botea 25.01.2021

♦ Grupul petrolier Shell a ieşit complet din România în 2007, când şi-a vândut ultimele staţii de gaz petrol lichefiat (GPL).

Grupul petrolier Shell, care şi-a vândut toate activele din România în 2007, revine la Bucureşti prin divizia de transporturi. Shell va derula în România activităţi de transport comercial rutier, anunţă repre­zentanţii companiei.

„Operaţiunile Shell Commercial Road Transport din România fac parte dintr-o entitate globală a Shell, care se va concentra pe tranziţia energetică în segmentul trans­portatorilor de mare tonaj. Shell şi-a asu­mat un obiectiv ambiţios, vizând să devină un lider al furnizării de energie curată.”

Grupul Shell a ieşit din România în 2007, după ce a vândut toată afacerea de gaz petrol lichefiat către francezii de la Rubis. Anterior, în 2005, Shell a vândut către Mol 59 de staţii de alimentare, după ce mai vânduse către grupul ungar în 2003 23 de staţii.