Agricover Holding are aprobarea acţionarilor pentru a se finanţa cu 40 mil. euro prin bursa de la Bucureşti

Autor: Liviu Popescu 25.01.2021

Agricover Holding, afacere din agricultură controlată de Jabbar Kanani, şi din acţionariatul căreia face parte şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a primit aprobarea acţionarilor pentru emiterea unui număr de 800 obligaţiuni cu o valoare nominală fie de 50.000 de euro fie de 250.000 de lei, în funcţie de ce denominare va decide Consiliul de Administraţie.

Astfel, într-un document publicat în Monitorul Oficial se arată că Agricover Holding va emite obligaţiuni nominative, negarantate, neconvertibile, emise în formă dematerializată cu o maturitate de maximum 7 ani şi o rată a cuponului ce va fi stabilită de către Consiliul de Administraţie în urma procesului de book building.

“Obligaţiunile vor fi plasate fără întocmirea unui prospect de ofertă publică, printr-un plasament privat, respectiv printr-o ofertă adresată: investitorilor calificaţi şi/sau unui număr mai mic de 150 ed persoane fizice sau juridice”, se arată în Monitorul Oficial.

Ulterior încheierii plasamentului privat, obligaţiunile vor ajunge la cota bursei de la Bucureşti, respectiv pe segmentul principal. Aceasta urmează să fie cea mai mare finanţare antreprenorială de la bursa locală. Spre comparaţie, cea mai mare finanţare antreprenorială la bursa de la Bucureşti este cea a Autonom, respectiv 20 milioane de euro.

ZF a scris despre finanţarea Agricover Holding în toamna anului 2020, iar pe baza unor informaţii din piaţă, arăta ca de intermediere se va ocupa BCR şi BRD.

În vara anului 2020, Agricover Holding, unul dintre cei mai mari jucători din agrobusiness, a anunţat că a încheiat anul 2019 cu venituri consolidate de peste 1,65 miliarde de lei şi împrumuturi acordate în valoare de 1,88 miliarde de lei, obţinute din operaţiunile derulate prin subsidiarele sale: Agricover, Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş.

Agricover Holding îşi desfăşoară activitatea cu peste 1.050 de angajaţi şi deserveşte un portofoliu de peste 6.500 de clienţi fermieri, care exploatează peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.