ZF Live. Godra Zsolt, Color Metal: Ar fi fost mai sănătoasă o creştere mai mare a salariului minim. Cu cât creşte salariul minim, cu atât salarizările care nu sunt neapărat legale o să iasă la suprafaţă

Autori: Livia Gheorghe , Răzvan Botea 26.01.2021

„Industria românească a resimţit din plin tendinţele industriei germane, ne uităm lunar la indicatorii industriei din Germania.“

Godra Zsolt, CEO al Color Metal, jucător din industria metalelor neferoase, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live că o creştere mai mare a salariului minim ar fi fost benefică, întrucât salariul minim în România este foarte mic prin comparaţie cu media europeană, iar creşterea venitului minim scoate la iveală salarizările ilegale.

„Cred că ar fi fost mai sănătoasă o creştere mai mare a salariului minim deoarece suntem mult sub media ţărilor din estul Europei sau centrul Europei. Cu cât creşte salariul minim, cu atât salarizările care nu sunt neapărat legale o să iasă la suprafaţă“, a spus Godra Zsolt.

Color Metal, companie cu afaceri de 107 mil. lei în 2019, are în acest moment 70 de angajaţi. Godra Zsolt a spus că partea de blue collars este mai greu de găsit atunci când caută forţă de muncă.