Vânzarea operaţiunilor CEZ în România se află pe locul opt în topul celor mai mari tranzacţii din regiune în 2020. Rusia ţine capul de afiş cu cinci din zece deal-uri

Autor: Cristina Roşca 26.01.2021

♦ Tranzacţia prin care fondul de investiţii Macquarie Infrastructure and Real Estate (MIRA) din Australia preia operaţiunile CEZ România aşteaptă acordul CSAT după ce l-a primit pe cel al autorităţilor europene în domeniu.

În Europa Emergentă, regiune ce cuprinde 15 state printre care România şi vecinii, dar şi Rusia, Turcia şi ţările din Balcani, s-au semnat anul trecut 10 tranzacţii cu o valoare de cel puţin 1 mld. euro, arată raportul CMS Emerging Europe M&A 2020/21 care analizează piaţa de fuziuni şi achiziţii.

România îşi face loc în top zece dealuri pentru prima dată în ultimii ani. E vorba de o tranzacţie ce vizează doar piaţa locală, nu o mutare regională ce include mai multe ţări, lucru care s-a mai întâmplat. Astfel, vânzarea operaţiunilor CEZ în România se află pe locul opt în topul celor mai mari zece tranzacţii din regiune în 2020.