Piaţa auto. Maşinile made in România urcă în clasament şi domină top cinci pe final de 2020. În premieră, în top cinci autoturisme noi cu cele mai multe înmatriculări, patru sunt produse în România, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) centralizate de APIA

Autor: Bogdan Alecu 30.01.2021

Din top cinci cel mai bine vândute maşini noi din decembrie, modelele Dacia Logan, Duster şi Sandero, alături de Skoda Octavia şi Ford Puma, doar Sandero a înregistrat un declin, de 24% faţă de luna similară din 2019, în timp ce Duster a punctat un avans de peste 50%.

Ford Puma a încheiat primul an de comercializare pe locul 10 la nivelul întregului an 2020, cu aproape 2.000 de unităţi înmatriculate. În luna decembrie Puma a ocupat locul cinci cu 419 unităţi. Puma a încheiat pe locul al zecelea în condiţiile în care uzina a fost oprită aproape două luni în primăvară, exact în momentul în care la Craiova americanii se pregăteau să crească producţia mode­lului pentru a livra la nivel european.