Toată lumea întră în sindicat: Angajaţii Google se sindicalizează la nivel global după ce birourile din SUA şi Canada au dat tonul

Autor: Alex Ciutacu 26.01.2021

Angajaţii Google din întreaga lume se sindicalizează, la doar câteva săptămâni după ce mai mulţi angajaţi din Google şi din Alphabet au format un sindicat pentru birourile din SUA şi din Canda, potrivit Reuters.

Federaţia sindicală globală UNI Global Union, care reprezintă circa 20 de milioane de muncitori la nivel global, a anunţat luni că a ajutat la formarea Alpha Global, o alianţă sindicală a Google, care include ţări precum SUA, Germania, Elveţia, Suedia şi Marea Britanie.

Alpha Global va lupta pentru drepturile angajaţilor cu normă întreagă de la Alphabet, cât şi pentru cele ale angajaţilor temporari, ale furnizorilor şi ale celor care colaborează în baza unor contracte individuale, a anunţat UNI Global.

„Problemele de la Alphabet (...) nu sunt limitate la o singură ţară şi trebuie adresate la nivel global”, a declarat Christy Hoffman, secretar general al UNI Global.

După ani întregi de proteste faţă de condiţiile de lucru, 200 de angajaţi ai Google au format Alphabet Workers Union la începutul lunii ianuarie.

Legislaţia muncii din SUA prevede că Alphabet poate ignora cererile sindicatului până când acesta nu este susţinut de majoritatea angajaţilor.