Glami.ro: Piaţa online de fashion din România va trece de 5 mld. lei în 2021. Anul trecut vânzările au crescut cu peste 40% faţă de nivelul de 14% estimat iniţial. “Este un avans uriaş, care se întâmpla în mod normal în doi ani, însă pandemia a impulsionat creşterea”

Autor: Cristina Bellu 26.01.2021

Piaţa online de fashion din România este estimată că va creşte anul acesta cu 20%, până la 5,1 mld. lei şi va depăşi valoarea de 6 mld. lei până în 2023, potrivit unei cercetări de piaţă realizată de agregatorul online de modă Glami, de­ţi­nut de compania cehă InspiGroup.

Anul trecut, vânzările online de fashion din România au crescut cu 40,8%, faţă de nivelul de 14% estimat iniţial, evoluţie marcată de pandemia de Covid-19, care a modificat comportamentul de consum şi de achiziţii al românilor mai ales în perioada de lockdown.

Totodată cota de piaţă a comerţului online de modă a crescut de la 19% la 29,5% din totalul pieţei de fashion din Ro­mânia.

“Este o creştere uriaşă, care se întâmpla în mod normal în decursul a doi ani, dar pandemia Covid-19 a accelerat-o foarte mult”, spun reprezentanţii Glami.ro.