Antreprenorul Cristian Găvan, 49 de ani, fondator al MAM Bricolaj, cel mai nou milionar în euro al Bursei de la Bucureşti

Autor: Liviu Popescu 27.01.2021

Cu o deţinere de 67,5% din furnizorul de materiale şi accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj (simbol bursier MAM), companie listată săptămâna trecută la Bucureşti, antreprenorul Cristian Găvan, fondator şi director general al companiei, este cel mai nou milionar în euro pe care îl dă Bursa românească.

Astfel, pe baza unui preţ de tran­zac­ţio­nare de 33,4 lei pentru o acţiune MAM pe parcursul şedinţei de marţi şi calculat cu numărul de acţiuni deţinute de Găvan, res­pectiv 1,14 milioane de unităţi, antre­prenorul în vârstă de 49 de ani a ajuns la o investiţie de 38,2 mil. lei (7,8 mil. euro), potrivit calculelor realizate de ZF pe platforma BVB.

MAM Bricolaj este o companie cu o valoare de piaţă de circa 57 mil. lei, fiind înfiinţată în 2011 de Cristian Găvan, cu principale direcţii de business comercializarea de materiale şi accesorii de mobilă şi produse conexe, bri­co­laj în mobilă şi oferirea de servicii de proiectare în mobilă.