Directorii din construcţii: Temerile noastre sunt legate în general de lipsa de consistenţă a planurilor de revenire la normalitate

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.01.2021

Creşterea preţurilor la materiile prime, pre­lungirea şi mai mult a pandemiei, dificultăţi în or­ganizarea activităţii, eşecul statului în a gestiona corect revenirea din criză - sunt numai câteva dintre temerile pe care le au managerii şi antreprenorii din domeniul construcţiilor din România pentru 2021, un an care stă puternic sub semnul pandemiei şi al încercărilor de revenire.

După ce 2020 a pus la încercare întreaga economie, speranţa este pentru soluţionarea treptată cu ajutorul vaccinului împotriva COVID-1919, însă acest lucru nu scuteşte companiile de temeri.

„Temerile noastre sunt legate în general de lipsa de consistenţă a planurilor de revenire la normalitate. Practic, toată viaţa noastră se învârte în jurul acestei pandemii, un lucru anormal şi ciudat în acelaşi timp“, spune Adrian Porfir, administratorul subsidiarei din România a producătorului de profiluri metalice Joris Ide.

Ziarul Financiar a întrebat zece executivi care sunt prin­cipalele temeri pe care le au, la început de 2021. Răs­pun­surile lor vorbesc despre teama de a nu mai putea face faţă ei înşişi crizei, pe de o parte, dar şi despre lipsa de în­credere în ajutorul din partea statului, pe de altă parte.