Boutique Mall, retailer online de incălţăminte şi îmbrăcăminte, a închiriat un depozit de 3.700 mp în parcul logistic CTPark Bucharest North. Tranzacţia, intermediată de Dunwell, trece de 600.000 de euro

Autor: Cristina Bellu 27.01.2021

Boutique Mall, retailer online de incălţăminte şi îmbrăcăminte casual şi de lux din România, îşi mută activitatea logistică în parcul CTPark Bucharest North, într-un depozit de 3.700 metri pătraţi, de clasă A, recent construit de CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi din Europa Centrală şi de Est.

Tranzacţia a fost intermediată de brokerul de real estate industrial Dunwell şi a depăşit 600.000 de euro, potrivit datelor furnizate de Bogdan Chiruţă, owner Boutique Mall.

„Comerţul online a cunoscut o importantă dezvoltare în ultima perioadă, ceea ce se aplică şi activităţii noastre. De aici a apărut nevoia unui spaţiu mai generos.(...) In urma investiţiei de peste 600.000 euro, vom beneficia de un spaţiu util desfăşurat de depozitare de peste 10.000 mp, ceea ce ne va asigura spaţiul necesar pentru următorii 3-5 ani”, spune Bogdan Chiruţă.

CTPark Bucharest North,  proiectul industrial construit de CTP în Ştefăneşti, jud. Ilfov, la finalul anului trecut, este localizat strategic pe şoseaua de centură a Capitalei. Parcul oferă soluţii customizabile de depozitare pentru mai multe tipuri de companii, din industrii precum e-commerce, producţie, automotive sau  produse refrigerate.  

Prima fază a proiectului, de 21.000 metri pătraţi, a fost deja livrată, urmând ca până la finalul anului să fie definitivate lucrările pentru toţi cei 116.000 metri pătraţi operaţionali.

„Apreciem disponibilitatea CTP de a personaliza spaţiul conform specificaţiilor cerute. Cu CTP avem o relaţie strânsă, de lungă durată, dar ne bucură stabilirea acestui nou început cu Boutique Mall”, spune Radu Ciobanu, senior broker în cadrul Dunwell.

În ciuda tuturor temerilor, pronosticurilor pesimiste şi fluxului de activitate încetinit, 2020 a fost un an mai bun din punct de vedere al spaţiilor de industrial tranzacţionate decât 2019, cu o creştere de 38% (654.904 mp vs. 474.800 mp), potrivit datelor Dunwell. Majoritatea contractelor au fost semnate in Bucuresti, Timisoara, oras de referinta in top si Craiova, o surpriza a anului precedent, fie ca au fost contracte pentru inchirieri noi, relocari/renegocieri sau inchirieri temporare.

Industriile care au stat în topul suprafeţelor închiriate sunt FMCG – 38% din cota de piaţă, potenţată în anul trecut de creşterea comerţului online, logistică (15% din valoarea tranzacţiilor) şi retail (13% dintre toate suprafeţele închiriate).