Vodafone îşi menţine pentru al doilea an consecutiv poziţia de Top Employer în România, certificare dată de Top Employers Institute, autoritate globală în recunoaşterea excelenţei în practicile de HR

Autor: Cristina Bellu 27.01.2021

Vodafone România a fost certificată Top Employer pentru al doilea an consecutiv de către Top Employers Institute, autoritate globală în recunoaşterea excelenţei în practicile de resurse umane.

Certificarea se acordă în urma unui proces complex de evaluare ce constă într-un studiu intern extins care explorează şase dimensiuni specifice HR, de la strategia de resurse umane, la mediul de lucru asigurat angajaţilor, arată informaţiile furnizate de reprezentanţii  Vodafone România.

Pentru a fi certificate, organizaţiile trebuie să demonstreze că asigură angajaţilor săi cele mai bune condiţii de muncă şi cele mai eficiente politici de personal.

„Ne bucurăm că am reuşit să ne menţinem poziţia de Top Employer în România, cu atât mai mult cu cât această recunoaştere vine după un an dificil şi cu atât de multe provocări pe toate palierele noastre de business, nu doar în HR. (...) Anul acesta ne vom baza pe lecţiile anului trecut şi vom continua să punem în prim-plan siguranţa şi bunăstarea angajaţilor prin programe şi politici dedicate, urmărind în continuare să asigurăm un mediu de lucru orientat spre dezvoltare şi colaborare”, spune Anca Bancu (Marcu), Director Resurse Umane Vodafone România.

Top Employers Institute este o autoritate internaţională de certificare ce se adresează companiilor care doresc să îşi evalueze şi îmbunătăţească mediul de lucru. Pentru obţinerea certificării „Top Employer”, un angajator trece printr-o etapă de verificare, urmată de o etapă de evaluare a practicilor de resurse umane ce acoperă strategia de personal, mediul de lucru, recrutarea de talente, învăţarea, starea de bine, diversitatea şi incluziunea şi altele. 

Înfiinţat în urmă cu 30 de ani, programul a inclus până acum peste 1.600 de organizaţii din 120 de ţări, cu impact pozitiv asupra unui număr de 7 milioane de angajaţi din întreaga lume.

Pe lângă cele două certificări consecutive obţinute din partea Top Employers Institute, Vodafone s-a situat în 2018, 2019 şi 2020 pe primul loc în industria de telecomunicaţii şi în primele zece poziţii ale Topului celor mai doriţi angajatori, realizat de Catalyst Solutions.