Eroare: Prefectura spune că restaurantele din Capitală pot rămâne deschise până la ora 23.00, nu până la 21:00 cum anunţase iniţial, dar clienţii trebuie să fie deja acasă până la acea oră

Autor: Alex Ciutacu 27.01.2021

Restaurantele din Capitală pot sta deschise până la ora 23.00, însă ultima oră din program este posibil să le găsească goale, întrucât bucureştenii care nu au un motiv întemeiat să fie în afara locuinţei pe timp de noapte trebuie să fie în casă până la acea oră.

Prefectura Bucureşti a transmis ieri că în decizia Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a strecurat „o eroare”, ceea ce înseamnă că restaurantele pot sta deschise până la ora 23.00, nu doar până la ora 21.00.

Concomitent, interdicţia de deplasare pe timp de noapte se păstrează pentru cei care nu au o declaraţie pe proprie răspundere şi un motiv care include muncă, urgenţe medicale, medicamente, deces, acordarea de îngrijire sau tranzit.

Contactaţi de ZF, operatorii liniei TelVerde a Institutului Naţional de Sănătate Publică au declarat că „ar fi de preferat” pentru clienţi să fie deja acasă la ora 23.00.

„Dacă nu lucraţi la restaurant, ar fi de preferat să fiţi deja acasă la ora 23.00”, a răspuns un operator, fiind întrebat ce trebuie să facă un român care nu vrea să aibă probleme legale din cauza unei ieşiri la restaurant.

Restricţia de deplasare pe timp de noapte a fost prelungită odată cu starea de alertă în data de 13 ianuarie, pentru 30 de zile, iar operatorii de la TelVerde cred că starea de alertă va fi prelungită, ceea ce înseamnă că şi restricţia pe timp de noapte ar putea fi prelungită.

Interdicţia vizează intervalul orar 23.00 – 05.00. În acelaşi timp, restaurantele pot fi deschise în intervalul orar 06.00 – 23.00

„Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situatii de Urgenţă, s-a constatat o eroare materială în ceea ce priveşte intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00. În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii de marţi.