Cristian şi Irina Drăguţ au investit până în prezent 1,4 mil. euro într-o cabană boutique din judeţul Braşov, iar în 2020 au ajuns la afaceri de 2 mil. lei

Autor: Miruna Diaconu 28.01.2021

♦ Cabana Vama 54 a fost deschisă de familia Drăguţ în 2014 după ce a accesat fonduri europene ♦ Luna ianuarie a acestui an a fost foarte bună pentru Cabana Vama 54, astfel că a avut un grad mediu de ocupare de 94% şi are rezervări până în luna februarie de circa 70% din capacitate.

Cristian şi Irina Drăguţ, frate şi soră, au investit până în prezent 1,4 milioane euro în Vama 54, o cabană boutique din comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov. Deşi pandemia a afectat considerabil industria turis­mu­lui din România, businessul deţinut de familia Drăguţ a reuşit anul trecut să se aproprie de cifra de afaceri obţinută în 2019, astfel că în 2020 cabana a înre­gistrat venituri de circa 2 milioane lei.

„Anul 2020 a fost complicat, a început bine, dar apoi a venit luna martie, care ne-a prins cu avansuri încasate pentru sejururi viitoare de aproximativ 500.000 lei, a fost destul de dificil. Însă din mai, când am redeschis, lucrurile au revenit la normal sau cât se poate de normal în condiţiile actuale. Ne-au crescut costurile datorită măsurilor de siguranţă implementate, ne-au scăzut puţin încasările, cel puţin în sezonul de vârf, pe fondul trecerii restaurantului a la carte la circuit închis, dar am reuşit să închidem anul cu bine“, spune pentru ZF Cristian Drăguţ, proprietarul cabanei Vama 54.