Narcis Ranghiuc, fost angajat într-o multinaţională din agricultură, „a importat“ un concept de depozitare a cerealelor din Argentina şi în 2020 a vândut silobaguri de 1 milion de euro. Silobagurile sunt nişte saci uriaşi, pe care fermierii le folosesc în principal pentru a depozita rapiţă, grâu şi porumb

Autor: Florentina Niţu 28.01.2021

Narcis Ranghiuc, fost angajat al grupului american Cargill, unul dintre cei mai mari traderi de cereale din România, a pornit în urmă cu cinci ani un business propriu, Grain Bags, cu silobaguri, o soluţie nouă de depozitare a cerealelor şi furajelor, iar în 2020 a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro din vânzarea lor în România, Republica Moldova şi Bulgaria.

„Ca angajat într-o multinaţională din domeniul agricol, eram plecat mult timp pe teren, prin fermele din România, dar şi peste hotare. Astfel, am observat că fermierii români se confruntă cu lipsa spaţiilor de depozitare. M-am întrebat cum de în lumea în­treaga se depozitează mi­lioane de tone de cereale în silobag, iar la noi nu se poate? Am văzut în Ar­gen­tina cât de bine poate să funcţioneze acest sis­tem. Aşadar, am luat decizia de a pune pe picioare o firmă de familie, în 2015“, îşi aminteşte Narcis Ranghiuc.