Antreprenori locali. Cabana Vama 54, deţinută de Cristian şi Irina Drăguţ, a avut venituri de 2 mil. lei în 2020, iar pentru anul acesta antreprenorii aşteaptă o dublare a afacerilor

Autor: Miruna Diaconu 28.01.2021

Cabana Vama 54, deţinută de doi an­tre­prenori locali, Cristian şi Irina Drăguţ, frate şi soră, a avut încasări anul trecut de circa 2 milioane lei, aproape la acelaşi nivel cu afa­ce­rile din 2019. Totuşi, pentru anul aces­ta, antreprenorii inves­tesc 400.000 de euro în creşterea ca­pa­­cităţii de cazare, aş­tep­tându-se la o du­bla­re a veniturilor.

„Anul acesta am implementat un nou business, vom creş­te capacitatea de cazare prin am­pla­sarea unor căsuţe mobile de cinci ste­le importate din Italia. Astfel, vom satis­face mai bine nişa principală de tu­rişti, familiile cu copii, pentru că aceste struc­turi sunt special concepute pentru familii cu doi sau trei copii. Investiţia de anul acesta este în jur de 400.000 euro, dar conform planului de business al nostru ne vom dubla încasările şi vom putea în toam­nă sau în primăvara viitoare să con­struim şi un centru spa“, spune pentru ZF Cristian Drăguţ.

Cabana Vama 54 se află în comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, şi a fost deschisă în 2014 de către Cristian ţi Irina Drăguţ, după ce au accesat fonduri europene. Până în prezent, investiţia în cabană a ajuns la circa 1,4 milioane euro.
Deşi anul 2020 a fost destul de dificil pentru unitatea de cazare, totuşi, a reuşit să se replieze noilor condiţii rămânând la acelaşi nivel al afacerilor ca în 2019.