Dragoş Damian, Terapia Cluj: Penicilina – un mucegai, aspirina – extract de copac, ivermectina – leac pentru pisici. Nu avem nevoie de ele în România

Autor: Dragos Damian 06.02.2021

Exista doua medicamente, penicilina si aspirina (este mai simplu sa folosesc denumirea notorie in loc de acid acetilsalicilic, substanta activa) care merita fara rezerve titlul de “medicamente minune” ale ultimilor peste 100 de ani; sunt substante care au schimbat durata si calitatea vietii oamenilor. Si datorita lor, direct dar si indirect, pentru ca au dus la descoperirea altor medicamente si tehnologii, traim cu 30 de ani mai mult decat traiam la inceputul secolului XX.

Intr-un articol publicat in 2011 intr-o prestigioasa revista japoneza, autorul Andy Crump propunea ca si Ivermectina sa fie incoronata cu acelasi titlu, pentru contributia pe care a adus-o la sanatatea si bunastarea omenirii. In 2015, cercetatorii care au descoperit substanta, americanul William Campbell si japonezul Satoshi Omura, erau recompensati cu Premiul Nobel pentru fiziologie si medicina - deci Ivermectina este o substanta de Nobel.

De ce? Pentru ca a salvat sute de milioane de oameni din Africa, America de Sud si Asia care pana la aparitia substantei nu aveau nici o sansa. Lumea isi aminteste poate de “River Blindness”, o boala cauzata de un vierme, care provoca orbirea si distrugere cutanata si in cele din urma dizabilitare si moarte. Boala era endemica in 1970 in 37 de tari din trei continente. In 1988, dupa utilizarea pe scara larga a Ivermectinei, oncocercoza (denumirea stiintifica a bolii) a fost practic eradicata. Au fost stavilite, tot cu ajutorul Ivermectinei, zeci de alte boli parazitare foarte raspandite pe tot mapamondul, atat la oameni cat si la animale.

S-a discutat foarte mult in ultima saptamana, deseori cu o violenta verbala incredibila, pe marginea Ivermectinei, spunandu-se ca se experimenteaza utilizarea la oameni a medicamentelor pentru pisici. Minciuna sau confuzie, nu conteaza, dar ca sa clarificam, exista cel putin 1200 de substante farmaceutice comune uzului uman si veterinar. Si, cu putine exceptii, toate marile companii farmaceutice din lume produc si medicamente de uz veterinar.

Opinia aceasta nu este o opinie pentru a promova utilizarea Ivermectinei in tratamentul SARS-CoV-2, asta vor decide specialistii. Nu este nici o opinie de afaceri, asa ca poate ca nu va interesa bancherii, corporatistii, antreprenorii, avocatii de fuziuni si achizitii, lobby-isti, etc. – chiar daca prin utilizarea Ivermectinei multe tari si-au revenit din punct de vedere economic si sanitar.

Am vrut doar sa reamintesc oamenilor de afaceri care-o citesc ca lucrurile mari au inceputuri marunte si sa punctez ca noi, romanii, suntem oameni destepti si educati, sa ne straduim sa ramanem asa.