De ce un preţ mediu de referinţă pentru daunele materiale nu a fost niciodată posibil să fie introdus în România pe piaţa RCA?

Autor: Mircea Nica 29.01.2021

♦ Georgi Markov, Euroins: Doar în Marea Britanie, din cate ştiu eu, nu există o daună medie de referinţă în care se rezolvă decontarea directă materială ♦ Cristian Roşu, ASF: Nu am folosit această dauna medie pentru că este mai mult decât evident că nu am vrut să introducem elemente noi care să aducă disfuncţii între asigurători.

În orice altă ţară din Uniunea Euro­pea­nă şi în Rusia există un preţ al dau­ne­lor medii pentru daunele materiale în care se soluţionează prejudiciile, dar în Ro­mânia, această soluţie nu a fost aleasă, a spus Georgi Markov, director general adjunct al Euroins Group, în cadrul unei con­ferinţe de profil.

„În Italia, circa 80% din firmele de asigurare care se ocupă cu RCA au schimbat sistemele core de IT pentru că de­con­tarea di­rec­tă în­seam­nă un mod com­plet dife­rit de soluţio­na­re a dau­nelor. În orice altă ţară din Uniunea Europeană şi în Rusia există un preţ al dau­nelor medii pentru daunele mate­ria­le în care se soluţionează prejudiciile şi între­barea mea este de ce un astfel de mod, cu un preţ mediu pentru daunele materiale, nu a fost ales şi în România“, a spus Georgi Markov.