Gavin Bonner, Genesis Property: Punctele de atracţie ale unei clădiri de birouri vor fi reprezentate de normele de siguranţă. În viitor clădirile de birouri vor fi nevoite să conteze pe atracţii care sunt concentrate pe sănătatea angajaţilor

Autor: Bogdan Alecu 29.01.2021

Atractivitatea unei clădiri sau a unui proiect de birouri va fi decisă de normele de siguranţă a sănătăţii implementate având în vedere pandemia de COVID-19, este de părere Gavin Bonner, vicepreşedintele Genesis Property, companie fondată de Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri de pe piaţa locală. Până acum angajaţii doreau facilităţi precum supermarket, farmacie, alături de o piscină, o sală de sport sau restaurante şi cafenele.

„În viitor clădirile de birouri vor fi nevoite să conteze pe atracţii care sunt concentrate pe sănătatea angajaţilor. Facilităţile curente concen­trate pe confort, precum piscine sau resta­urante, vor continua să reprezinte o atracţie, dar numai într-un mediu sigur în care sunt respectate toate măsurile de sănătate recomandate de specialişti. Cu privire la măsurile legate de sănătate, standardul IMMUNE, recomandă un set de măsuri şi soluţii tehnice şi practici de facility management pentru a certifica modul în care sunt mediile construite pot rezista provocărilor legate de sănătate. Acest set include o zonă de carantină echipată integral şi gata de utilizare pentru a izola oamenii expuşi, un depozit de urgenţă şi măsurarea unor indicatori prin IMMUNE Digital Twin  care să ofere informaţii cu privire la calitatea aerului din interior faţă de cel din exterior“, a subliniat Gavin Bonner.