Antreprenori locali. Producătorul de materiale de construcţii Daw Benţa a primit acordul de ajutor de stat pentru o investiţie de 3,6 mil. euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.01.2021

Producătorul de lacuri, vop­sele şi alte materiale pentru construcţii Daw Benţa, deţinut de antre­prenorul Remus Aurel Benţa, a obţinut acor­dul pentru ajutor de stat în vederea dez­voltării unei fabrici de cără­mizi deco­rative aparente, un proiect de 3,6 mi­lioane de euro.

„Vom genera 102 locuri noi de mun­că, vom veni în întâm­pi­narea cererii de finisaje de nişă şi ne vom consolida poziţia în pia­ţă. Pentru realizarea acestei in­ves­tiţii, grupul de firme Daw Benţa a depus un proiect şi a ob­ţinut acordul pentru ajutor gu­ver­namental în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea in­ves­tiţiilor cu impact major în eco­no­mie. Demararea investiţiei este pre­co­nizată (să aibă loc - n. red.) în luna mai a acestui an, iar realizarea va dura apro­xi­mativ un an“, spune Remus Aurel Benţa.

Investiţia se va realiza pe o plat­for­mă industrială cu o suprafaţă de 24.160 de metri pă­traţi, aflată în Sâncraiu de Mureş, ju­deţul Mureş, unde se află şi celelalte trei fabrici pe care Daw Benţa le are deja - de vopsele şi tencuieli, adezivi pentru termoizolaţii şi polistiren expandat.