Acţionarii Rompetrol Well Services au respins propunerea acţionarului minoritar KJK Balkan cu privire la politica de distribuire a profitului net din anii trecuţi, de 84,3 milioane lei, şi au aprobat varianta propusă de acţionarul majoritar, KMG International

Autor: Roxana Rosu 29.01.2021

Acţionarii Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, au respins propunerea acţionarului minoritar KJK Balkan cu privire la politica de distribuire a profitului net din anii trecuţi, de 84,3 milioane lei, şi au aprobat varianta propusă de acţionarul majoritar, KMG International.

”Se respinge schimbarea destinatiei celorlalte rezerve si a castigurilor reportate din profitul net al companiei obtinut in anii precedenti in valoare de 84.370.865 lei si distribuirea acestei sume ca dividend special actionarilor cu o valoare de 0,3033 lei brut / actiune si aprobarea datei platii dividendelor ca fiind data de 24 iunie 2021”, se arată în anunţul publicat la BVB.

KMG International deţine 73% din acţiunile PTR, iar KJK Balkan Holding 10,7%.

Acţionarii Rompetrol Well Services au aprobat şi data de 3 iunie ca Ex Date.

„Rata de distribuire a dividendelor, sub rezerva celorlalte prevederi ale prezentei Politici, este stabilită la minim 30%, atât timp cât există suficiente disponibilităţi de numerar, calculate după cum urmează: Sold numerar N + Sold net cash pooling N + Numerar din operaţiuni N +1 + Numerar din investiţii N + 1 + Costuri financiare N + 1 + Rambursări obligatorii de împrumuturi N + 1 unde N este reprezentat de anul pentru care se face distribuţia, în timp ce N+1 este reprezentat de anul următor. Pentru N+1 calculul este pregătit pe baza bugetului”, este una dintre propunerile KMG aprobată în AGA din 28 ianuarie.

În acelaşi timp, KJK Balkan Holding propusese ca profitul net al companiei să fie distribuit ca dividende, cu excepţia sumelor pentru obiective specifice care necesită capital de rulment, achiziţii sau investiţii aprobate în conformitate cu strategia aprobată de adunarea generală a acţionarilor companiei, acoperirea sumelor pentru impozite sau taxe nou executate sau pentru echivalenţe legale, acoperire pentru nevoi neprevăzute de până la 2,5 mil. lei şi pentru răscumpărarea acţiunilor societăţii în limitele prevăzute de lege.

Rompetrol Well Services are 136 mil. lei capitalizare. În ultimele 12 luni, acţiunile PTR înregistrează o creştere de 15%, pe fondul unui rulaj de 5,8 mil. lei, arată datele BVB.