Ministerul Sănătăţii anunţă unde au ajuns pacienţii de la Spitalul Matei Balş. O parte din aceştia sunt internaţi în secţiile ATI disponibile

Autor: Laura Buciu 29.01.2021

Zeci de pacienţi internaţi în Spitalul „Matei Balş” au fost transferaţi la alte spitale din Capitală, unii în stare gravă, intubaţi, alţii dependenţi de oxigen, anunţă, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Un număr de 11 pacienţi de la Spitalul „Matei Balş” au fost duşi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti, toţi sunt stabili, dependenţi de oxigen pe mască.

Alţi 5 pacienţi au fost duşi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unul fiind intubat de la intoxicaţia cu fum, iar ceilalţi patru stabili.

Şase pacienţi sunt duşi la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”, toţi sunt cu oxigen pe mască, stabili.

Alţi patru pacienţi sunt în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”. Un pacient este pe ATI, cu oxigen pe mască. Aşteaptă încă doi pacienţi de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”.

Cinci pacienţi sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, patru pacienţi în ATI cu oxigen pe mască şi unul pe CPAP.

Patru pacienţi au fost duşi la Spitalul Militar Central, doi pacienţi stabili la Spitalul ROL 2, un pacient intubat ATI în spital, un pacient stabil în ATI.

Alţi trei pacienţi sunt duşi la Spitalul „Witting”. Sunt stabili conştienţi. Cel de-al patrulea adus în această unitate a fost transferat la Spitalul Militar Central

Patru pacienţi au fost duşi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, din care doi în ATI, cu oxigen pe mască.

Un pacient este la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”, intubat.

Trei pacienţi au fost duşi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” stabili, altul a fost transferat la Spitalul Monza şi alţi doi pacienţi urmează să fie transferaţi la Spitalul Victor Babeş.

Încă şapte pacienţi au fost transferaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Dintre ei unul a decedat. Este vorba despre cel de-al patrulea deces.

„Datele sunt în dinamică”, anunţă Ministerul Sănătăţii.