Investiţie istorică: Sud-coreeni de la SK Innovation vor construi în Ungaria cea mai mare fabrică de baterii din Europa, într-un proiect de 2,3 miliarde de euro

Autor: Alex Ciutacu 29.01.2021

Compania sud-coreeană SK Innovation vrea să construiască în Ungaria cea mai mare fabrică de baterii din Europa, într-un proiect de 2,3 miliarde de euro – pe care oficialii ţării l-au numit cea mai mare investiţie greenfield (n.red: de la zero) din istoria statelor est-europene membre în UE, potrivit Bloomberg.

SK Innovation va investi 2,3 miliarde de dolari în ceea ce va deveni cea de-a treia fabrică a lor din Ungaria, a menţionat Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe.

Sud-coreeni au anunţat că proiectul va fi terminat în 2028, iar finanţarea va fi asigurată „din surse externe”.

Ungaria a curtat în mod agresiv producătorii de baterii din întreaga lume prin facilităţi semnificative, într-o încercare de a atenua impactul negativ generat de revoluţia electrică care mătură toată industria auto – un sector de importanţă crucială pentru economia ţării, cât şi pentru întreaga regiune.

Printre producătorii auto din Ungaria se numără Daimler, Mercedes, Volkswagen, Audi şi Suzuki. În acelaşi timp, BMW este în procesul de a constri o fabrică în Ungaria.