Audieri şi verificări, în cazul incendiului de la Matei Balş

Autor: Dorin Oancea 30.01.2021

La sediul Poliţiei Capitalei au fost audiate şase persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, precum şi rude ale pacienţilor care au murit în incendiul de la Institutul Matei Balş, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţerii din cadrul Serviciului Omoruri au reluat sîmbătă cercetarea la faţa locului împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, specialişti INSEMEX şi tehnicieni criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic al Poliţiei Capitalei. Activitatea de cercetare la faţa locului nu s-a finalizat, urmând a fi reluată în dimineaţa zilei de duminică.

Au fost efectuate, de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, necropsiile celor cinci pacienţi decedaţi în cursul zilei de ieri, fiind în curs procedura de stabilire a identităţii acestora, inclusiv prin compararea probelor ADN.

Totodată, având în vedere că în cursul zilei de astăzi a decedat un alt pacient care fusese transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, s-a dispus efectuarea autopsiei medico – legale.

De asemenea, se desfăşoară verificări cu privire la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi serviciile de pază ale spitalului.