Elrond, start-up-ul din Sibiu care ţinteşte o revoluţie în tehnologia blockchain, lansează Maiar - o aplicaţie mobilă de plăţi globale pe care o poziţionează drept un competitor pentru giganţii Revolut sau Google Pay. Update - crearea de conturi la liber, de la ora 22,00

Autor: Adrian Seceleanu 31.01.2021

Compania sibiană Elrond Network, care a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain şi a lansat şi o monedă digitală a cărei capitalizare a atins în premieră valoarea de un miliard de dolari, a lansat aplicaţia Maiar - pe care start-up-ul o poziţionează nici mai mult nici mai puţin decât un competitor pentru unii dintre giganţii care domină în prezent lumea plăţilor globale, respectiv Revolut, PayPal sau Google Pay.

“Maiar este o aplicaţie care serveşte drept portofel digital şi foloseste blockchain-ul Elrond, care este capabil să efectueze peste 100.000 de plăţi pe secundă. Aplicaţia va reinventa astfel felul în care oamenii interacţionează cu bani, bunuri, titluri de proprietate sau orice alt transfer de valori.

Peste 200.000 de utilizatori s-au înregistrat pentru a primi acces la varianta de test a Maiar. Începând de astăzi, aplicaţia este disponibilă pentru utilizatorii din întreaga lume pe telefoanele lor iOS şi Android. Compania se aşteaptă ca în interval de 12 luni de la lansare aplicaţia să atingă 3 milioane de utilizatori înregistraţi”, conform companiei.
“Miliarde de oameni trimit mesaje directe către contactele lor pentru ca este uşor, intuitiv şi costurile sunt neglijabile. Prin Maiar şi Elrond vrem să oferim aceeaşi experienţă şi când vine vorba de transferul de bani”, a declarat Beniamin Mincu, CEO şi fondator al Elrond.

“În acest moment, marea majoritate a utilizatorilor de internet nu beneficiază încă de avantajele tehnologiei blockchain. Ei aşteaptă o modalitate de acces intuitivă, uşor de utilizat şi cu functionalităţi similare sau mai bune decât aplicaţiile de plăţi existente.  De aceea, combinaţia dintre Maiar şi un smartphone va creşte semnificativ adopţia unui nou sistem financiar global de foarte mare viteză în rândul utilizatorilor de internet.

Cu o deosebită atenţie pentru experienţa utilizatorului, un design elegant şi o interfaţă intuitivă, Maiar face ca orice telefon să poată avea un portofel digital funcţional în doar câteva secunde.

Aplicaţia de mobil permite oricui să trimită bani contactelor sale. Şi mai interesant, oricine îşi poate înregistra un @herotag - un pseudonim pentru portofelul său digital, pe care îl poate folosi pentru a trimite şi primi bani de oriunde în lume, aproape instant şi la costuri neglijabile, prin simpla apăsare a unui buton.

Cu inovaţii cheie precum securitate progresivă şi concepte de gamificare construite în jurul celor mai importante functionalităţi, Maiar oferă experienţa nouă şi convingătoare pentru internetul banilor.

Lansarea Maiar este parte din campania celor 100 de zile de creştere accelerată, asumată de Elrond Network la începutului lui 2021”, conform anunţului companiei.

Update

Utilizatorii vor putea crea conturi la liber în aplicaşie, fără să deţină o invitaţie, începând cu ora 18,00, ora României, au precizat reprezentanţii companiei.