Lucratul de acasă vine în sprijinul turismului: turiştii nu îşi mai petrec doar weekendul în unităţile de cazare, sunt rezervate şi zilele din timpul săptămânii

Autor: Miruna Diaconu 01.02.2021

♦ Pandemia a afectat semnificativ turismul din România, dar în acelaşi timp le-a oferit posibilitatea oamenilor de a lucra de oriunde au conexiune la internet.

Turismul a fost lovit considerabil de efectele pandemiei şi de restricţiile impuse de către autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului, ceea ce a reprezentat scăderi masive la nivelul industriei. Totuşi, pandemia le-a oferit oamenilor posibilitatea de a lucra mai mult de acasă sau din orice loc în care există conexiune la internet. Acest lucru reprezintă un avantaj pentru unităţile de cazare, care se bucură de turişti şi în timpul săptămânii, nu doar în weekenduri, aşa cum era înainte.

Înainte de debutul pandemiei, turiştii români alegeau să îşi facă vacanţe scurte în ţară, astfel că mergeau în diferite zone ale ţării doar în weekenduri, zilele săptămânii nefiind la fel de populare din diverse motive ce ţin de locul de muncă. Totuşi, pandemia le-a oferit posibilitatea oamenilor de a lucra de oriunde, iar mulţi dintre cei care se aflau în oraşe au dat urbanul pentru rural.