Un bărbat şi-a dat foc în centrul Moscovei/ Incidentul a avut loc în timpul protestelor

Autor: Andreea Tobias 31.01.2021

Un bărbat şi-a dat foc duminică în centrul Moscovei, după ce s-a stropit cu un lichid inflamabil. Acesta a fost dus la spital. Incidentul a avut loc în timp ce mii de oameni erau adunaţi în Moscova pentru a cere eliberarea lui Alexei Navalny.

Ofiţerii şi trecătorii au stins focul în câteva momente, a declarat poliţia din Moscova, conform Reuters. Poliţiştii au spus că motivele pentru care bărbatul a recurs la acest gest par personale.

Incidentul a avut loc în timp ce mii de oameni erau adunaţi în Moscova şi alte zeci de oraşe din Rusia pentru a cere eliberarea lui Alexei Navalny.

Duminică, în urma protestelor din Rusia au fost reţinute peste 4.500 de persoane. Într-o impresionantă desfăşurare de forţe, Poliţia a blocat Moscova, închizând mai multe străzi şi staţiile de metrou.

Navalny, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde se recuperase după ce ar fi fost otrăvit. El îl acuza pe preşedintele Vladimir Putin că a ordonat uciderea sa, aspect negat de Kremlin.

Întoarcerea sa la Moscova şi cel de-al doilea weekend consecutiv de proteste reprezintă o provocare pentru Putin, care a dominat peisajul politic rus de peste două decenii.