După o săptămână de reparaţii, Nuclearelectrica anunţă reconectarea Unităţii 1 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional. Acţiunile, plus 4,15%

Autor: Tibi Oprea 01.02.2021

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producştor de energie nucleară din România, a anunţat luni la bursa de la Bucureşti că Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Eneegetic Naţional.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost oprită controlat în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, respectiv cu o săptămână în urmă, în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unităţii.

Lucrările de reparaţie au fost realizate cu respectarea procedurilor de lucru specifice în astfel de situaţii. Oprirea controlată a Unităţii 1 şi lucrările de reparaţie nu au avut impact asupra securităţii nucleare, personalului, populaţiei sau mediului înconjurător, transmite compania la bursă.

Nuclearelectrica are 6,2 miliarde de lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile SNN au un avans de 16,7%, pe fondul unui rulaj de 40,2 milioane de lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează un plus de 5,9% în perioada similară, arată datele BVB.

Nuclearelectrica este controlată în proporţie de 82,5% de statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.