Bonus pentru Tesla: Germania va acorda constructorului de maşini electrice subvenţii de cel puţin 1 miliard de euro

Ziarul Financiar 01.02.2021

Producătorul american de vehicule electrice Tesla urmează să primească o finanţare publică de cel puţin 1 miliard de euro în Germania pentru înfiinţarea unei fabrici de baterii lângă Berlin, a informat luni Business Insider, citat de Reuters.

Uniunea Europeană a aprobat săptămâna trecută un plan care include acordarea unui ajutor de stat către Tesla, BMW şi altor companii pentru a sprijini producţia de baterii pentru vehicule electrice şi pentru a ajuta blocul să îşi reducă importurile din China.

Aprobarea de către UE a proiectului european de inovare a bateriei în valoare de 2,9 miliarde de euro, care include mai mult de 40 de companii, urmează lansării în 2017 a Alianţei europene a bateriei pentru a sprijini industria.

Business Insider a citat surse guvernamentale germane spunând că Tesla va primi subvenţii de peste 1 miliard de euro de la guvernul federal şi landul Brandenburg, unde se construieşte fabrica Tesla.

O purtătoare de cuvânt a ministerului economiei germane a declarat că nu este încă clar cât de mult sprijin federal va primi Tesla.

Decizia finală cu privire la valoarea exactă a subvenţiei pentru Tesla va fi luată peste câteva săptămâni.