Producătorul de măşti şi echipamente medicale Coramed a trecut de pragul de 10 mil. lei în 2020. „Am investit în utilaje şi am crescut productivitatea, dar acum piaţa a revenit la normal, aproape la situaţia din 2019“

Autor: Georgiana Mihalache 02.02.2021

► Măştile şi echipamentele de protecţie au fost cele mai cerute produse la începutul pandemiei

► Coramed a crescut de 10 ori capacitatea de producţie de măşti, până la 50.000 de măşti pe zi.

Fabrica de măşti şi echipamente medicale pentru spitale Coramed, cu o unitate de producţie în Călan, judeţul Hunedoara, a înregistrat creşteri de 40% la afaceri în 2020 faţă de anul anterior, ceea ce a dus compania peste pragul de 10 mil. lei anul trecut, din calculele ZF.

„Suntem pe piaţă din anul 2006. Pentru noi a fost o continuitate, a fost un an bun, am evoluat bine. Am accesat şi fondurile guvernamentale. Vom vedea anul acesta cum vom evolua, incer­titudinea e foarte mare, au apărut multe societăţi pe piaţă care au profitat de o legislaţie permisivă, foarte multe societăţi s-au apucat să producă măşti, au achiziţionat un utilaj simplu, materie primă şi au devenit rapid producători, ceea ce a şi dus la apariţia de produse neconforme“, a spus Daniel Cosman, unul dintre proprietarii comapniei.