Monica Hodor, fost director de dezvoltare a reţelelor în cadrul diviziei globale de infrastructură a Enel, a preluat conducerea companiilor E-Distribuţie România

Autor: Cristina Bellu 02.02.2021

Monica Hodor, fost director de dezvoltare a reţelelor în cadrul diviziei globale de infrastructură şi reţele a grupului Enel, a preluat la începutul lunii februarie funcţia de director general al companiilor E-Distribuţie din România, responsabile pentru gestionarea reţelelor de distribuţie de energie electrică din zonele Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.

Gino Celentano, care a condus activităţile de distribuţie ale Enel din România începând cu luna mai 2019, va prelua o altă poziţie în cadrul Grupului. 

„Vom majora volumul investiţiilor în reţelele din România, în linie cu Planul Strategic al Grupului Enel pentru perioada 2021-2023”, spune Monica Hodor, director general al E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia.

Având o experienţă de 28 de ani la nivel de management, Monica Hodor s-a alăturat Enel în 2011, ca director financiar al companiilor Enel în România, iar în perioada octombrie 2015 - ianuarie 2021 a ocupat mai multe poziţii de conducere în cadrul grupului Enel.

Astfel, între 2015 şi 2018 a fost şeful diviziei Planificare şi Control al Diviziei Globale Infrastructură & Reţele, coordonând activităţile de control financiar şi operaţional ale companiilor de distribuţie Enel în Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Italia, Peru, România şi Spania. În perioada 2018 - 2020, a condus Departamentul de Administraţie, Finanţe şi Control al Enel Sao Paulo, iar cel mai recent a fost director de Dezvoltare a Reţelelor în cadrul diviziei Globale de Infrastructură & Reţele.

Monica Hodor deţine o diplomă de master de la Facultatea de Finanţe şi Bănci a Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi o alta în inginerie aerospaţială de la Universitatea Politehnică din Bucureşti.