Iohannis anunţă redeschiderea şcolilor: Majoritatea şcolilor se redeschid luni, 8 februarie, în funcţie de incidenţa cazurilor de Covid din fiecare localitate

Autor: Cosmin Pirv 02.02.2021

Şcolile se redeschid începând din 8 februarie, în funcţie de incidenţa cazurilor de Covid din fiecare localitate, a anunţat Klaus Iohannis, în urma unei şedinţe avute la Cotroceni, la care au mai participat premierul, ministrul Sănătăţii şi cel al Educaţiei.

„Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Evident că trebuie să respectăm situaţia din fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte, noi ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure şi pentru copii şi pentru dascăli”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

În localităţile în care sunt puţine cazuri de Covid, aşa numitul scenariu verde, toţi copiii merg fizic la şcoală, la grădiniţă, şi ciclu primar, şi gimnaziul şi liceul.

„În localităţile în care sunt ceva mai multe cazuri, aşa numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniţă merg fizic la grădiniţă, clasele I-IV merg la şcoală şi din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a opta fizic la şcoală, fiindcă ei se pregătesc pentru examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a 12-a care se pregătesc de Bacalaureat. În localităţile unde sunt destul de multe cazuri, scenariul roşu, merg fizic doar copiii la grădiniţă şi clasale I-IV la şcoală, restul făcând şcoala online. Iar în localităţile unde incidenţa este mai mare, localităţi care intră în carantină, în mod natural, toată lumea stă acasă”, a mai declarat luni preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a spus că decizia a fost luată în unanimitate de cei prezenţi la întâlnirea de marţi de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a declarat că în ultimele săptămâni „incidenţa cazurilor de Covid s-a redus un pic” şi că „trendul este descendent”.

Acesta a spus că la luarea deciziei s-a ţinut cont şi de situaţia din UE, unde doar trei state au menţinut şcolile închise.

Şeful statului a anunţat că în zilele următoare va fi adoptat un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, prin care vor fi stabilite cum se verifică dacă elevii sutn bolnavi, la câte cazuri se închid şcolile etc.