Raliul acţiunilor SafeTech continuă şi marţi: avans de 16%, pe tranzacţii de 4 mil. lei, al doilea cel mai ridicat rulaj. Investitorii care au participat la plasamentul privat au astăzi un randament de 800%

Autor: Tibi Oprea 03.02.2021

Acţiunile SafeTech Innovations (simbol bursier SAFE), companie românească de securitate cibernetică care s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti pe 29 ianuarie 2020, şi-au continuat trendul ascendent înregistrat de la listare încoace, în contextul în care marţi s-au apreciat cu 16%, la 36,2 de lei pe unitate, potrivit datelor de la BVB.

Avansul SafeTech de marţi vine după ce în şedinţa de luni acţiunile SAFE au atins limita superioară de variaţie de 30% impusă de operatorul bursier, încheind şedinţa la un preţ de 31,2 lei pe unitate. Anterior, SafeTech a crescut în prima şedinţă de tranzacţionare, cea din 29 ianuarie, cu 500% faţă de preţul de 4 lei din plasa­mentul privat încheiat în toamna anului 2020. Astfel, investitorii care au parti­cipat la plasamentul privat şi care nu au vândut din acţiuni aveau la încheierea şedinţei din 2 februarie un randament de 800%, adică o multiplicare de nouă ori a investiţiei, potrivit calculelor realizate de ZF.