UniCredit România: Implementarea serviciului de plăţi interbancare instant este un proiect pe care îl avem în vedere

Autor: Mircea Nica 03.02.2021

♦ Plăţile interbancare instant sunt oferite doar de patru bănci din cele 34 care se regăsesc pe piaţa bancară din România ♦ Anul 2020 a fost un an al digitalizării accelerate, dar numărul băncilor cu serviciul plăţilor instant a rămas acelaşi.

UniCredit, a cincea bancă de pe piaţa locală după active, are o strategie orientată către acce­lerarea digitalizării, iar implementarea serviciului de plă­ţi interbancare instant este un proiect care se află pe agenda băncii, au spus  reprezentanţii băn­cii, pentru ZF.

„Implementarea serviciului de plăţi interbancare instant (instant payment) este un proiect pe care îl avem în vedere şi este în continua­rea strategiei noastre de digitaliza­re şi de a fi disponibili 24/7 pentru cli­enţii noştri. Amintim aici accele­ra­rea proiec­telor de digitalizare din anul 2020, ce a dus la imple­men­tarea unor proiecte foarte  im­portante: semnă­tura elec­tronică pentru companii, noul Mobile Banking, implementarea semnăturii electronice pentru persoane fizice, fluxuri de creditare 100% la distanţă. Toate acestea ne-au permis ca, în noul context marcat de pandemie, să reducem la minimum nevoia interacţiunilor fizice“, au transmis reprezentanţii UniCredit.