Patria Bank va prelungi parteneriatul cu fondul de garantare FNGCIMM pentru IMM Invest. Banca a dublat suma pe care firmele o pot accesa prin creditul EaSI la 240.000 de lei

Autor: Mircea Nica 03.02.2021

Patria Bank a dublat valoarea credi­tu­lui pe care antreprenorii mici şi mijlocii îl pot primi prin Creditul EaSI la 240.000 de lei, cu o garanţie de 90% acoperită de Uniunea Europeană, iar în acelaşi timp banca va prelungi parteneriatul cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Între­prin­derile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), potrivit in­formaţiilor transmise de reprezentanţii Patria Bank.

„După ce în 2020 Patria Bank si Patria Credit au semnat cu Fondul European de In­vestiţii (FEI) majorarea plafonului garanţiei oferite de Uniunea Europeană cu 400 de milioane de lei, în total, o nouă veste bună a urmat, respectiv majorarea sumei de creditare la 240.000 de lei şi extinderea garanţiei la 90%. Mai sunt două luni pline în care antreprenorii pot beneficia de acest suport suplimentar (până la 31 martie 2021) şi un plus de ajutor pentru un start bun în business anul acesta“, a transmis Iliuţă Jitaru, manager microfinanţare la Patria Bank şi Patria Credit.