Automobile Dacia a prelungit cu 10 ani contractul de închiriere în Piteşti Industrial Park

Autor: Cristina Bellu 03.02.2021

Automobile Dacia, cel mai mare producător auto român, şi-a prelungit cu zece ani contractul de închiriere pentru cei 69.000 mp ocupaţi în Piteşti Industrial Park, proiect deţinut de Globalworth sub umbrela Globalworth Industrial.

Tranzacţia cu Automobile Dacia este cea mai mare din portofoliul Globalworth Industrial în 2020. În Piteşti Industrial Park, localizat în Oarja, judeţul Argeş, la 10 km de Piteşti, pe autostrada 1, Automobile Dacia organizează şi implementează din 2010 procese specifice pentru logistica postvânzare a pieselor şi accesoriilor auto. Complexul constă într-o unitate de depozitare cu un singur acoperiş finalizată şi închiriată exclusiv unuia dintre cele mai mari centre de distribuţie a pieselor de schimb şi accesorii ale Grupului Renault din afara Franţei.

Dezvoltat pe o suprafaţă totală de 16,2 hectare, proiectul a primit şi o certificare Green Edge. În plus, faţă de colaborarea logistică, în 2019 Globalworth a început o colaborare pe termen lung cu grupul francez şi în sectorul de birouri. Astfel, sediul companiei din România, Renault Bucharest Connected, situat în partea de vest a Bucureştiului, se întinde pe o suprafaţă de 58.000 mp şi include spaţii de birouri şi un centru de design. Proiectul este situat în apropierea rutelor de transport public care deservesc Capitala. Clădirea oferă, de asemenea, acces uşor la Piteşti Industrial Park şi la Centrul Tehnic Titu, prin autostrada 1.

În prezent, portofoliul Globalworth Industrial, sub brandul de logistică şi industrie uşoară al Globalworth, se întinde pe o suprafaţă de 233.098 mp, în diferite zone din România, cum ar fi Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti. Printre proiectele care consolidează activităţile de logistică şi ale companiei se numără Piteşti Industrial Park, Chitila Logistics Hub, Constanţa Business Park şi Timişoara Industrial Park.